Hvad er et Vivist?

HPIM0103
Dagen til en ny dag

 

Introduktion

(Computer oversættelse)

En Vivist er en person, der overholder adfærdsmønstret “Vivism”, hvilket indebærer, at han i princippet optimalt respekterer og sparer liv og velfærd af alle varianter af væsner, hovedsagelig mennesker, dyr, planter og mikrober.

Som følge heraf spiser han ikke nogen form for dyrefoder eller grøntsager, så vidt de er planter eller vigtige plantedele; Desuden afstår han kogt mad, som ved at lave mange mikrober i mad og brændstof dræbes. Derfor lever en Vivist fuldstændigt med ubehandlede vegetabilske frugter **.

I alle andre aspekter af adfærd forsøger han optimalt at forhindre, at levende væsener på en eller anden måde bliver skadet eller behandlet uforskammet; dette ikke kun af sig selv men også af andre.

En af hovedårsagerne til at blive eller blive en Vivist er i den empiriske bevidsthed om, at jo mere livvenlige en opfører sig, desto mindre er straffet af naturen (fx med deseaser, ulykker eller andre personlige tilbageslag) **. Som andre mulige årsager kan nævnes for det første det faktum, at Vivism har potentialet til at gøre hele miljøspørgsmålet forsvundet **, for det andet en dyb respekt for livet i alle dets udseende, og for det tredje overbevisningen om, at menneskeliv på Jorden vil være paradisalt, når menneskeheden observerer Vivism **.

(Så længe dette endnu ikke er tilfældet, kan praktiserende Vivism individuelt allerede begynde at opleve flere og flere aspekter af den paradisiale jord. Tross alt bliver folk bedre og bedre med naturen og det fører til en helhed en mere behagelig oplevelse af en række aspekter af den, end de var vant til før, for eksempel vil man kunne opleve plantens verden og velvilje meget mere intensivt **).

Som andre grundlæggende adfærdsmønstre, der er relateret til Vivism, kan nævnes vegetarisme, veganisme, råmatisme, fructarianisme og humanisme. De eksisterer alle længere end Vivism og antages at være mere kendte, men på den anden side er betydeligt mindre omfattende.

———-

Butterfly_on_green_leafs

Et nærmere kig på:

Sparer liv og trivsel for alle slags væsener

Først om at “redde livet”

Det betyder, at man gør hvad man kan for at forhindre direkte eller indirekte at forårsage andre væsers død, også i det omfang det ikke er lovligt forbudt.

I fødevaresektoren resulterer dette hovedsagelig i, at alle former for fødevarer, der er afledt af dyr (for eksempel kød, men også mælk og æg) først og fremmest skal opgives, for det andet koster livet mange hundyr), for det andet fødevarer, som det er nødvendigt at dræbe planter, og for det tredje fødevarer, der er blevet forarbejdet ved kogning eller andre former for opvarmning (fordi der ved denne opvarmning dræbes et stort antal mikrober, som naturligt findes i brændstof og / eller mad).

På andre områder end fødevareoverholdelse af Vivism resulterer i en vidtrækkende grad af forsigtighed i alle menneskelige aktiviteter, herunder dem på det økonomiske område. Hvor for eksempel Veganer nægter brugen af ​​visse materialer, fordi der er dyr, der lider af dem (f.eks. Elfenben, naturlig silke og ænder ned), begrænser Vivister også deres brug af plantematerialer som træ og papir så meget som muligt, fordi træer skal dræbes for at få dem. Desuden sparer vivister også planter, der er kendt som ukrudt, så meget som muligt. Såkaldt skadedyr bekæmper de kun, når dette er absolut uundgåeligt, og så højst på en ikke-dødelig, dyrevenlig som muligt måde (fx ikke forgiftning af en mus, men fang den i en burfælde og frigør den andre steder).

Miljøforurening undgås optimalt, også fordi det i mange tilfælde er dødeligt (fx for fisk).

For at begrænse dræbningen af ​​mikrober så meget som muligt i princippet er der ikke lavet ild, da i denne proces dræbes mange af disse væsener, der naturligt finder sig i og på det brændte materiale. (Af denne årsag undgås brugen af ​​motorbrændstof så meget som muligt, hvilket igen er særligt gavnligt for miljø og trafiksikkerhed).

af6d7ea9d9-Flowers_on_unmowed_verge

Drejer sig nu om “redning af trivsel”

Hvad angår manden, er nogle ting allerede reguleret af loven inden for velfærdsbeskyttelse. Forordninger, der har til formål at begrænse flere former for hindring af tredjeparter (såsom støj og lugtgener) er klare eksempler på dette. Tilsvarende er der regler, der beskytter besiddelsen af ​​penge eller godt. Men der er også meget på det velfærdsområde, der ikke er lovligt reguleret, så man stadig kan ødelægge en persons liv uden at skulle frygte nogen form for lovlig straf. Eksempler, der kommer i tankerne i denne henseende, er mobning, lyver, snyd, taler ondt, modsætter andre ubegrundet, samt forårsager gener, der forbliver inden for de lovmæssige normer. I denne henseende holder en vivist princippet om, at han efterlader alt muligt selvstændigt, selv om det ikke er lovligt eller på anden måde forbudt. Således for Vivister den ældgamle råd om livet: “Gør ikke til nogen andre, hvad du ikke vil gøre for dig”, er løbende opdateret.

For så vidt angår dyr er der også en række juridiske regler, som sigter mod at forhindre de mest krævende former for ikke-dødelige dyrelidelser, og her går også Vivism meget længere. Dette ved stort set at efterlade alt muligt, der kan antages at være i det mindste ikke behageligt for dyr. I denne henseende går også Vivism videre end Veganismen, som generelt søger at udelukke udtalt dyre lidelse. Vivister laver i princippet fuldstændig uberørte dyr, så disse væsener kan i videst muligt omfang bevare deres naturlige frihed.

Hvad angår plantevelfærd er næsten ingenting lovligt reguleret, men også i denne henseende er der mange måder, hvorpå vivister sikrer, at de ikke skader disse medvæsener. For eksempel græsser de stort set ikke græs og skærer eller så ingen grene af træer. Også de bruger ikke te og tobak, fordi disse produkter er lavet af planteblad, mens at holde disse blade er meget vigtigt for sundhed og dermed trivsel for de pågældende planter. For at opnå grønne blade og stamme grøntsager (som salat og rubarb) skal de relevante planter være i det mindste beskadiget alvorligt; Følgelig vises de ikke på menuen Vivistic. Det samme gælder for rørsukker. Tubergrøntsager (som gulerødder og knoldselleri) kan i princippet også høstes, når ovennævnte grønne (og dermed planten som helhed) er døde; så dybest set kan disse være på menuen.

Mikrobesparende velvære Vivister gør blandt andet ved ikke kun at efterlade opvarmning til temperaturer, hvor disse skabninger mister deres liv, men også lavere temperaturer (over ca. 30 grader Celsius), fordi det kan antages, at mikrober vil lider alvorligt eller bliver for varmt. **

————-

My_Public_Lands_Roadtrip-_Nevada_Views_from_Slinkard_Wilderness_Study_Area_(19396610458)

 

————-

Original version på engelsk

———-

.
.

 

.

 

.

© Copyright Nicolas Pleumekers (Naturbeskyttelsesfond)
© Copyright billede nedenfor