Mikä on Vivist?

My_Public_Lands_Roadtrip-_Nevada_Views_from_Slinkard_Wilderness_Study_Area_(19396610458)

Intro

(Tietokoneiden käännös)

Vivisti on joku, joka noudattaa käyttäytymismallia, jota kutsutaan “Vivismiksi”, mikä tarkoittaa, että hän kunnioittaa ja suojelee periaatteessa kaikkien olentojen, lähinnä ihmisten, eläinten, kasvien ja mikrobien, elämää ja hyvinvointia.

Siksi ruokinta-alalla hän ei syö mitään eläinruokaa eikä vihanneksia, jos ne ovat kasveja tai elintärkeitä kasvien osia; Lisäksi hän luopuu keitetystä ruoasta, sillä ruoan ja polttoaineen sisällä monien mikrobien kuoleminen. Näin ollen Vivist ruokkii täysin kypsentämättömiä vihannesten hedelmiä **.

Kaikissa muissa käyttäytymisen näkökohdissa hän pyrkii optimaalisesti estämään sitä, että elävät olennot ovat tavalla tai toisella vahingollisia tai kohtelevat; tämä ei vain itsensä vaan myös muiden toimesta.

Yksi tärkeimmistä syistä tulla Vivistiksi tai pysyä siinä on empiirinen tietoisuus siitä, että mitä elämysystävällisempi käyttäytyy, sitä vähemmän rangaistaan ​​luonteeltaan (esim. Sairauksilla, onnettomuuksilla tai muilla henkilökohtaisilla takaiskuilla) **. Muista mahdollisista syistä voidaan mainita ensinnäkin se, että Vivismillä on mahdollisuus tehdä koko ympäristöongelma katoamaan **, toiseksi syvällinen kunnioitus elämää kohtaan kaikissa sen esiintymisissä, ja kolmanneksi vakuuttuneisuus siitä, että ihmisen elämä maapallolla on paradisaali, kun ihmiskunta huomauttaa Vivism **.

Kuten muutkin Vivismiin liittyvät peruskäyttäytymismallit, voidaan mainita kasvissyöjä, veganismi, raaka-ruokitus, frukaristisuus ja humanismi. Ne kaikki ovat pitempiä kuin Vivismi ja niiden oletetaan olevan tunnetumpia, mutta toisaalta ne ovat huomattavasti vähemmän kattavia.

—–

af6d7ea9d9-Flowers_on_unmowed_verge

—–

(Alkuperäinen versio englanniksi)

———-

 

 

 

.

© Copyright Nicolas Pleumekers (Luonnonsuojelusäätiö)
© Tekijänoikeuskuva yläosassa